HuishoudenLifestyle

10 slimme tips voor schoonmaken met baking soda

Of je nu handig bent met het schoonmaken van je huis of niet, baking soda biedt vele voordelen als het gaat om het verwijderen van vlekken. In deze blog post kijken we naar 10 slimme tips die je helpen bij het schoonmaken met baking soda. Van ontvetten van pannen tot het verwijderen van geuren uit je koelkast: er zijn verschillende manieren waarop je baking soda kunt gebruiken om te zorgen voor een schonere leefomgeving!

Waarom baking soda gebruiken voor schoonmaken?

Baking soda is een natuurlijk schoonmaakproduct dat je gemakkelijk kunt vinden in de supermarkt. Het is goed voor het milieu omdat het geen giftige stoffen bevat en je hoeft het niet weg te gooien als je klaar bent met schoonmaken. Baking soda werkt door een schurende werking te creëren wanneer je ermee schoonmaakt, dit helpt bij het verwijderen van vuil en vet uit oppervlakken.

Hoeveel baking soda heb je nodig?

Baking soda is een veelzijdig middel dat je kan gebruiken om je huis schoon te maken. Het is effectief en goedkoop, dus het is geen wonder dat het zo populair is. Maar hoeveel baking soda heb je nodig voor de klus? De hoeveelheid baking soda die je nodig hebt, hangt af van wat je precies gaat schoonmaken. Als je bijvoorbeeld een lichte vlek wilt verwijderen, heb je maar een kleine hoeveelheid nodig. Maar als je iets hardnekkigs wilt aanpakken, zoals vet of kalkaanslag, dan heb je meer baking soda nodig.

Het belangrijkste om te onthouden is dat baking soda niet oneindig werkzaam is. Dus als je iets heel erg vies maakt, moet je misschien twee keer zo veel gebruiken of langer laten inwerken. Bovendien kan baking soda uitdrogen, dus als je iets erg vies maakt, moet je er misschien wat water bij gebruiken om het meer schoon te maken.

Slimme tips voor schoonmaken met baking soda

 1. Voeg een theelepel baking soda toe aan je wasmiddel om kleding beter te laten ruiken en vlekken beter te verwijderen.
 2. Maak je eigen allesreiniger door baking soda met wat water en azijn te mengen.
 3. Verwijder vieze geurtjes in de koelkast door er een bakje met baking soda in te zetten.
 4. Poets je ramen schoon met een mengsel van water, azijn en baking soda.
 5. Reinig je oven grondig door er eerst wat water in te spuiten en daarna een laagje baking soda over het oppervlak te strooien. Laat dit minimaal 15 minuten intrekken voordat je het afspoelt of afborstelt.
 6. Gooi wat baking soda in de WC-pot om ongewenste geurtjes weg te nemen en de boel wat frisser te maken

10 verschillende manieren om baking soda te gebruiken

Baking soda is een veelzijdig product dat je op verschillende manieren kunt gebruiken. Het is niet alleen goed voor het schoonmaken van je huis, maar ook voor het schoonmaken van je auto en je kleding. Baking soda kan ook worden gebruikt om etenswaren mee te conserveren.

 1. Maak een pasta van baking soda door het te mengen met water. Gebruik deze pasta om hardnekkige vlekken op te ruimen, zoals vet of kalkaanslag.
 2. Strooi baking soda over je matras en laat het een paar uur intrekken voordat je het afzuigt met de stofzuiger. Dit helpt om geurtjes te verminderen en vlekken te verwijderen.
 3. Voeg een half kopje baking soda toe aan je wasmachine tijdens het wassen van stinkende kledingstukken, zoals sokken en sportkleding.
 4. Gebruik baking soda in plaats van chemicaliën om je auto te wassen.
 5. Strooi ook eens baking soda in je prullenbak of vuilcontainer en de vieze luchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
 6. Voeg een kopje baking soda toe aan je vaatwasser in de automatische of normale modus om etensresten, vetvlekken en zoetheid te verwijderen.
 7. Meng baking soda met witte azijn of citroensap om hardnekkig vuil en vet in ovens en magnetrons schoon te maken zonder te schrobben.
 8. Voeg baking soda toe aan tandpasta om tandplak, tandsteen en slechte adem te bestrijden.
 9. Voeg een kleine theelepel baking soda toe aan het water waar je verse bloemen in zet. Zo blijven de bloemen veel langer mooi en kan jij er dus ook langer van genieten!
 10. Gebruik baking soda als een conserveermiddel wanneer je vlees, vis of groenten invriest. Het zal ervoor zorgen dat deze producten langer vers en smakelijk blijven.

Waarvoor gebruik jij Baking Soda?

6 gedachten over “10 slimme tips voor schoonmaken met baking soda

 • Pingback: Checklist voor de grote voorjaarsschoonmaak: weg met het wintervuil

 • Baking soda bij je wasmiddel wist ik nog niet, maar die ga ik zeker eens uitproberen!

  Beantwoorden
 • Goede tips geef je. Ik ga dit zeker uitproberen.
  Heb er ooit van gehoord maar nog niet gebruikt van gemaakt.

  Beantwoorden
 • Wat fijn om te lezen. Ik gebruik ook regelmatig baking soda maar na het lezen van je artikel weet ik nu nog meer toepassingen. Fantastisch zeg!

  Beantwoorden
 • Linda schrijft 't op

  Ik wist niet dat baking soda ook kon uitdrogen, goede tips.

  Beantwoorden
 • Nou, ik gebruik het eigenlijk nergens voor maar na het lezen van je blog zou ik het wel moeten doen. Wat een handig huis-tuin en keuken middel voor zoveel verschillende toepassingen!! Zo simpel en zo goedkoop 😱

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.