Lifestyle

Black Friday: 5 redenen waarom je er niet aan mee moet doen

Black Friday is inmiddels een begrip geworden voor de Amerikaanse en ook Europese consument. Het is altijd weer het moment om lekker te shoppen, maar wat zijn nu eigenlijk alle voordelen van Black Friday? Wat zijn de risico’s? Wat zijn de alternatieven? Er zijn meerdere redenen waarom je er niet aan mee zou moeten doen. Hieronder vind je 5 redenen waarom je Black Friday zou moeten overslaan als je dat nog niet van plan was.

Wat is Black Friday?

In de Verenigde Staten is Black Friday de dag na Thanksgiving, waarop veel mensen gaan winkelen en kortingen krijgen op verschillende aankopen. In Nederland is het nog steeds een relatief onbekend fenomeen, maar steeds meer mensen weten wat Black Friday is en doen er aan mee. Toch zijn er een aantal goede redenen waarom je er niet aan mee zou moet doen.

Waarom zou je er niet aan moeten meedoen?

Als je niet uitkijkt, kun je veel geld uitgeven tijdens Black Friday. Veel mensen gaan massaal de deur uit om te profiteren van de aanbiedingen, maar dit is niet altijd verstandig. Hieronder staan 5 redenen waarom je beter thuis kunt blijven tijdens Black Friday.

Je bent niet in Amerika

In Amerika wordt Black Friday gevierd omdat het de dag na Thanksgiving is, maar in Nederland vieren we geen Thanksgiving. Het lijkt dus logischer om Black Friday hier niet te vieren.

Je betaalt meer dan anders

Ondanks dat veel winkels korting geven op hun producten op Black Friday, zijn de prijzen vaak hoger dan normaal. Dit komt omdat bedrijven proberen zo veel mogelijk geld te verdienen tijdens deze dag. Als je toch iets wilt kopen, is het dus beter om dit op een andere dag te doen. Er zijn genoeg andere aanbiedingen te vinden op andere momenten in het jaar dus je hoeft niet per se tijdens Black Friday te shoppen. Als je toch iets nodig hebt, kun je beter even wachten totdat de drukte wat is gezakt.

Je hebt geen controle over je uitgaven

Wanneer je massaal op aanbiedingen af gaat tijdens Black Friday, is het makkelijk om geld uit te geven aan dingen die je eigenlijk niet nodig hebt. Je koopt misschien wel iets omdat het in de aanbieding is, maar later blijkt dat het toch niet zo goed was als je dacht. Het is beter om rustig thuis te zitten en alleen die aankopen te doen waarvan je echt weet dat je ze nodig hebt.

Er zijn vaak problemen met de bestellingen

Black Friday is een dag waarop veel mensen online willen shoppen. Dit kan echter problemen opleveren, want veel webshops zijn niet goed voorbereid op deze drukte. Dit kan ervoor zorgen dat je bestelling fout gaat of dat je lang moet wachten op je aankoop.

Het is beter voor het milieu

Als je thuisblijft tijdens Black Friday, hoef je niet met de auto of het openbaar vervoer naar de stad te gaan. Dit is beter voor het milieu en je bespaart hier ook nog eens geld mee. Bestel je juist heel veel online dan betekent dat ook dat er diverse pakketvervoerders op pad moeten, ook dat is niet goed voor het milieu. Vooral niet wanneer je ook nog items terug stuurt omdat ze toch niet goed zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.