Lifestyle

Ook leuke meisjes worden vijftig – herziene versie met nieuwe inzichten

1,2 miljoen vrouwen … zitten nú in Nederland in de overgang en 85% ervaart klachten’. Een compleet herziene versie (de eerste editie is inmiddels meer dan 20.000x verkocht) met antwoorden op al je vragen over de overgang volgens de laatste wetenschappelijke inzichten.

Herziene versie van ‘Ook leuke meisjes worden vijftig’

Opvliegers, jezelf niet zijn, kilo’s aankomen, geen zin in seks en slapeloze nachten. Ieder mens geboren met eierstokken moet hier vroeg of laat doorheen. Vrouwen in de overgang ervaren een periode waarin hormonen veranderen en de vruchtbaarheid voorgoed verdwijnt. Deze jaren staan bekend als iets waarop de meeste vrouwen zich niet verheugen. De auteurs van dit boek geven op een duidelijke, praktische en grappige manier én volgens de laatste wetenschappelijke inzichten antwoord op al je vragen. Want wist je dat:

  • Een derde van alle 45+ vrouwen die met een burn-out in de ziektewet zitten, heeft helemaal burn-out maar is gewoon gevloerd door overgangsklachten.
  • Mannen hebben ook zo hun issues
  • 1 op de 100 vrouwen komt voor hun veertigste al in de overgang en heeft vaak jarenlang onverklaarbare klachten.
  • In andere Europese landen krijgt ruim een derde van de vrouwen hormonale behandeling als ze klachten heeft, in NL moeten de vrouwen er ‘even’ doorheen.

Gezondheidswetenschapper dr. Maaike de Vries en gynaecoloog dr. Manon Kerkhof laten in Ook leuke meisjes worden vijftig zien hoe je lichaam werkt, wat er met je hormonen gebeurt, wat je zelf kunt doen en welke hulp je kunt inschakelen. Concreet, praktisch, en (h)eerlijk nuchter met veel uitleg en tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. Populair-journalistiek geschreven, zeer toegankelijk én goed wetenschappelijk onderbouwd. Van de eerste editie verkochten de auteurs inmiddels meer dan 20.000 exemplaren.

Over de auteurs

Dr. Maaike de Vries is gezondheidswetenschapper en bestsellerauteur van Hoe word ik een Supervetverbrander, Zo Werkt de Zorg in Nederland en Burn Baby Burn. Dr. Manon Kerkhof is uro-gynaecoloog en oprichter van Curilion, expertisecentrum voor vrouwenzorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.