Lifestyle

Wat te doen tussen kerst en oud & nieuw?

De dagen tussen kerst en Oud & Nieuw geven de perfecte gelegenheid om even helemaal te ontspannen en bij te komen van alle hectiek tijdens de feestdagen. Maar hoe vul je die dagen tussen kerst en oud & nieuw nu het beste in? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van de rustige dagen voor de jaarwisseling.

Lekker ontspannen

De dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn er om te ontspannen. In deze drukke tijd van het jaar is het fijn om even een paar rustige dagen in te lassen. Pak lekker je favoriete boek en ga er eens goed voor zitten, of kijk een mooie film. Als je toch wat actiever wilt zijn, kun je een wandeling maken in het bos of een dagje naar de sauna gaan. Vergeet ook niet om wat tijd voor jezelf te nemen, want dat is net zo belangrijk!

Ideetjes om te doen tussen kerst en oud & nieuw

Het is bijna kerst en daarna is het al snel oud & nieuw. Misschien ben je wel eens in de situatie geweest dat je niet weet wat te doen tussen deze twee feestdagen. Misschien moet je gewoon werken, maar het kan ook zijn dat je wat dagen vrij hebt genomen. Wanneer je geen zin hebt om thuis te blijven, kan het lastig zijn om iets te bedenken wat je kan doen. Hieronder staan ​​een aantal ideeën die je kunnen helpen!

 1. Ga naar een museum
  Tijdens de feestdagen zijn er vaak speciale activiteiten in musea. Het Rijksmuseum in Amsterdam bijvoorbeeld, heeft rond Kerstmis elk jaar een speciaal programma met muziek en andere activiteiten. Bekijk de website van jouw favoriete museum om te zien of zij iets leuks organiseren rondom Kerstmis.
 2. Ga naar een concert
  Rond Kerstmis vinden er veel concerten plaats in Nederland. Het is misschien wel leuk om naar een concert van jouw favoriete band te gaan of een musical te bezoeken. Je kunt online op zoek gaan naar concerten in jouw stad om te zien wat voor opties je hebt.
 3. Plan een activiteit met vrienden
  Als je geen zin hebt om alleen iets te doen, plan dan en activiteit met vrienden. Je kunt bijvoorbeeld naar de bioscoop gaan of samen de stad verkennen. Probeer wat nieuwe restaurants uit en ga lekker uiteten, of organiseer een spelletjesmiddag of -avond. Een leuk spel is bijvoorbeeld Catan, Cluedo of Rummikub.
 4. Ga een dagje naar een pretpark of dierentuin
  Dit klinkt misschien niet echt als heel ontspannend omdat je actief bent, maar het kan juist heel ontspannen werken om rond te lopen in een dierentuin of leuke attracties te ontdekken in een pretpark.
 5. Doe iets creatiefs
  Heb je iets creatiefs liggen waar je nog niet aan begonnen bent? Rond Kerstmis is het misschien wel leuk om hiermee aan de slag te gaan. Denk aan schilderen, fotograferen, bakken, knutselen of muziek maken. Dit is een perfecte manier om je creativiteit de vrije loop te laten en jezelf te vermaken!
 6. Maak een winter wandeling
  In de winter is het extra gezellig om door de stad te wandelen als alle winkels versierd zijn met lichtjes en kerstdecoraties. Ook is het erg mooi om juist nu door de natuur te wandelen. In de winter heeft ook moeder natuur haar mooie kanten.
 7. Echt ontspannen? Houd een me-time moment
  Neem je favoriete tijdschrift of boek en ga lekker bij de open haard liggen. Schrijf in je dagboek of maak juist leuke plannen voor komend jaar. Ga uitgebreid in bad en kijk je favoriete serie op Netflix of Videoland. Of als je dus niet thuis wilt blijven, boek een ontspanningsmassage of ga een dagje naar de sauna.

Kortom, er is genoeg te doen tussen kerst en oud & nieuw!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.